INFO TERKINI KPM

Sunday, February 14, 2010

KELAS BIMBINGAN ICT UNTUK PELAJAR

Sukacita dimaklumkan Unit ICT SMK Raja Sakti akan mengadakan Kelas Bimbingan ICT secara percuma kepada para pelajar.Maklumatnya adalah seperti berikut:

Tarikh: 15 MAC 2010
Hari : Isnin
Masa : 8.30 - 12 .00 tengahri
Tempat: Makmal Komputer
Had Bilangan peserta: 20 orang

PELAKSANAAN
Kelas Bimbingan ini diadakan mengandungi 3 FASA. Fasa pertama kursus ini diadakan khusus kepada pelajar tingkatan 1 dan 2 sahaja . Fasa yang berikutnya akan menyusul dengan kursus yang bakal ditawarkan pula kepada pelajar Tingkatan 4 dan 6 Rendah (Program untuk Pelajar Kelas peperiksaan PMR dan SPM akan dilaksanakan mengikut keperluan)

MATLAMAT
Bermatlamatkan untuk menjadikan ICT sebagai sebahagian dari cabang kemahiran yang perlu dikuasai oleh pelajar. Meningkatkan kecekapan dan minat menggunakan aplikasi komputer . Di samping mendedahkan rahsia dan Tips penggunaan aplikasi Ms Office, komponen komputer dan internet. Kesemua ini penting dan secara tidak langsung ia diharapkan akan dapat membantu pembelajaran para pelajar.


2 Komen Pelawat:

jejaka merah said...

cikgu rosli,sya pelajar ting3,tapi saya dan kawan2 nk jgk masuk kursus tu....cikgu buat lah fasa ke3 tu musim cuti nie....

Anonymous said...

heya smksakti.blogspot.com owner found your site via yahoo but it was hard to find and I see you could have more visitors because there are not so many comments yet. I have found website which offer to dramatically increase traffic to your site http://mass-backlinks.com they claim they managed to get close to 4000 visitors/day using their services you could also get lot more targeted traffic from search engines as you have now. I used their services and got significantly more visitors to my blog. Hope this helps :) They offer best services to increase website traffic at this website http://mass-backlinks.com